mobil uyumlu içerik üretmenin faydaları

Mobil'e Uygun İçerik Üretmenin Bize Sağladığı Faydalar! |Webteknem Yeni Nesil Paylaşım Blogu

Gelişen teknoloji ile birlikte insanoğlu her şeyin kolayına alıştığı gibi makale yazarlığında ve makale okumada da genellikle en kolay yöntemleri seçmektedir. Bu kolay yöntemlerin arasında en başta gelen cep telefonlarıdır. Artık günümüzde cep telefonları hayatın bir parçası haline gelmiştir. Bu yüzden üretilen içeriklerin ve ya yazılan makalelerin mobil uyumlu olması gerekir.

Okurlar artık cep telefonlarından bütün ihtiyacını gidermektedir. Blog yazarlığında eğer seo kriterlerine önem veriyorsanız sosyal medyanın ve yorumların ne kadar değerli olduğunu da biliyor olmalısınız. Bu yüzden makale paylaştığınız platformun ( Blogger, WordPress vb) mobil uyumlu şablonlar destekleyen , okurların mobil cihazlarında rahatça gezinip içerik paylaşabileceği, rahatça yorumlar yapabileceği tasarımlar olması her zaman sizin lehinize olacaktır. Seo analizlerinde araştıracak olursanız sayfanızın mobil uyumlu olması ekstra seo artısı nedenidir.

Responsive tasarımlar kendini  tarayıcının boyutuna göre optimize edebilen tasarımlardır. İlerleyen teknolojide cihazların boyutları ne olursa olsun tasarım kendini adapte eder ve o mobil cihazdan giren kişi sayfanızı rahatlıkla dolaşabilir. WordPress ve Blogger ‘da responsive tasarımlar bulmak mümkün. Ve bu tasarımların adaptasyonunda herhangi bir zorluk yoktur.
Bizim sitemizde yani webteknem.blogspot.com.tr'de responsive tasarım kullanıyoruz fakat bazı yerlerde arayüz tasarımı olarak kullanmaktayız.

Blog sayfanızda makale yazarken istatistikleri düzenli olarak kontrol ediyorsanız makalenizi okuyan kişilerin en az % 40 veya daha fazlasının mobil cihazlardan girdiğini göreceksiniz. Eğer şablonunuz mobil cihazları desteklemiyorsa okuyucu tasarımın verdiği rahatsızlıktan dolayı makalenizi okumadan sayfayı kapatacak ve bu sizin makalenizin arama motorlarında değerini düşürecektir. Bu yüzden makalenizi yazarken mutlaka yazım kurallarının  veya tabloların mobil cihazlarda nasıl görüneceğini, görsellerin nasıl duracağını genel yazı ve bütünlüğün nasıl sağlanması gerektiğini analiz ederek yazı ona göre yazılmalıdır.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.