doğa

Agaclarımızın Önemi |Webteknem Yeni Nesil Paylaşım Blogu




Tabiatın bize birçok alanda yararı vardır. Doğanın yeşilliğini oluşturan en mühim şeylerden birisi ise ağaçlarımızdır. Ağaçlarımız, oldukları bölgelerde son derece etkin bir ekosistem inşa ederek oksijen oranını arttırır. Bu nedenlede ciddi oranda sağlıklı bir yaşamı yanında getirir. 

Ağaç çeşitlerinin bir standardı yoktur. Ancak, iklim şartlarına göre ve belirli coğrafi özellikler esasında ağaçların boyu, kalınlığı ve yaprak türleri değişmektedir. Bazı bölgelerde ağaçlar geniş yapraklı olurken, bazı bölgelerde ise iğne yapraklı olarak görülmektedir. Bu tamamen bölgenin iklim şartlarına bağlı olarak şekillenmiş bir durumdur. Bölgenin paralel açıdan ekvatora uzaklığı, Güneş ışınını aldığı açı ve bunun dışında birçok durumda, ağaçların son derece mühim bir rolü olduğunu söylememiz gerekiyor. 

Günümüzde üzülürek, inşaat sektörünün hacmini arttırması ile birlikte, nüfusu dengesiz bir biçimde çoğalan dünyamızın bu anlamda beton bir yer haline getirilmesi noktasında ağaçlar hızla yok olmaktadır. Özellikle, transit yol projeleri birçok ağacın kesilmesine sebep olacak proje çalışmaları ile uygulanmakta, dünyamızın akciğerleri olarak isimlendirebileceğimiz ağaçlarımız ne yazık ki gün geçtikçe azalmaktadırlar.

Ağaçlar dünyada en fazla ekvator bölgesinde yer almaktadırlar, yağmur ormanları olarak isimlendirilen bu alanda son derece yoğun ağaçlar ve sık ormanlar bulunmaktadır.
Eğer insanlar ağaçlarını korursa ve doğanın insanlara verdiği güzel nimetleri harcamayı bırakıp, bu güzelliklerle yaşamayı bir yaşam biçimi olarak görürse, çevre kirliliklerine, özellikle hava kirliliklerine karşı daha güçlü, doğal bir savunma yapabilir.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.