doğa

Gezebileceginiz Afrika'daki Zambiya |Webteknem Yeni Nesil Paylaşım Blogu


Yazımız tatil için Zambiya'yı seçenler için Zambiya'da yaşam, Zambiya ülkesi hakkında bilgi ve Zambiya'da gezi konuları barındırıyor.

Zambiya gezisinde bazı köylere ulaşabilmek için filleri araç yerine kullanmanız gerekecektir. Köylerde bölgesel
su kaynaklarına gitmek için de fillerden yararlanılır. Tabi ki bu devasa hayvanları işinizde kullanabilmeniz için
dediklerinden anlamanız gerekir. Mesela: Zambiya filinin sizinle ne vakit oynamak, ne vakit üzerlerinden fırlatmak, ne vakit sizi atıp üstünüzden geçmek istedikleri çok iyi kavranmalıdır. Zambiya'da genç fillerin genellikle annelerinin yanında gitmeyi seçtiklerini görürsünüz, ama bazen de kulaklarını dikip, hortumlarını kaldırarak size doğru koştuklarını gözlemlersiniz. Bunu aslında sizinle oyun oynamak için yaparlar. Sizin üstünüze doğru geldiğinizi gözlemlediklerinde sizin koşmanızı beklerler. Bu sayede onlar da sizi kovalayabileceklerdir. Sizi yakaladıklarında çevrenizde daire şeklinde dolaşıp, garip sesler çıkaracaklardır. Zambiya'da asıl ürkülmesi gereken filler yetişkin, kulaklarını geriye çekmiş, hortumunu aşağı indirmiş şekilde size saldıranlardır. Böyle zamanlarda koşarsanız ölme riskiniz yüksektir.


Zambiya gezinizde maymunlarla da bolca karşılaşırsınız. Maymunlar ağaçtan koparıp minik bir kısmını yedikleri meyvelerin kalan yerini filler için yere fırlatırlar. Bunu yapmalarının nedeni büyük ihtimal maymunlar ağaçtayken fillerin ağacı sallamalarının önüne geçmektir.


Eğer Zambiya turu yapacaksanız hipopotamlar mevzusunda sizi uyarmamızda fayda var. Bu hayvanlar hem geceleri uyumayı imkansız hale getirebilecek kadar gürültü ses çıkarabilmekte hemde tehlikelidirler. Bundan Zambiya'nın yerlileri bile şikâyetçi olduklarına göre Zambiya' ya ilk kez gidenlerin durumunu siz düşünün.


Zambiya dünyadaki kendi çapında ülkelerden birisidir ve ülkede keyif alınacak çok fazla durumu yaşama imkânı bulunmaktadır. Ancak Zambiya ülkesi hakkında bilgi sağlarken yılanlardan bahsetmeden geçmek olmaz. Özellikle sizi saniyeler içerisinde vefat ettirebilecek çok zehirli yılan türleri Zambiya' da bulunmaktadır.

Yılanların yanında sizi rahatsız edebilecek diğer minik canlılar karşınıza gelebilir. Zambiya'daki hamam böcekleri normalden daha kocamandır. Akrepler de büyüktür ve odanızda ayaklarınızın dibine kadar yaklaşabilir. Özellikle yemek yediğiniz mekanlarda bolca böyle durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bölgedeki yerli garsonlar akrepleri temizleyip dışarı gönderirler. Ancak batıl bazı inançları gereğiyle hiçbir zaman onları öldürmezler.

Makalemizin sonuna geldik. Zambiya hakkında detaylı bilgi sahibi olduğunuzu umuyoruz bir sonraki makalemizde görüşmek dileği ile hoşçakalın.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.