bitki

Bitkilerin Büyümesi ve Biyolojisi |Webteknem Yeni Nesil Paylaşım Blogu



Bitkiler mükemmeldir, özellikle nasıl büyüdüklerini merak sardığınızda. Toprak üzerinde ve suyun altında 350.000'den çok bitki çeşidi bulunmaktadır. Bunların her birinin gelişmek için zalim şartlara karşı dayanması lazımdır, ve kanyon yamaçlarına tünemiş veya eski kaldırımlardan yollarını inşa etmiş bitkileri gördüğünüzde bitkilerin gelişmek için ne kadar azimli olduklarını analiz edebilirsiniz. Hayatta kalmak ve yayılmak için istekleri çok fazladır!

Bitkiler ağaçları, çicekleri, çalıları, fundaları, otları, yosunları, asmaları, deniz yosunlarını ve yeşil algleri içerir. Bunların birçok ortak özelliği bulunmaktadır. Hayatta kalmak için canlıların içeriklerine ve doğaya bağlıdırlar. Yaşamak için gün ışığına (derin deniz bitkileri hariç), havaya, suya, böceklere ve arılara, toprağa, ateşe ve hayvanlara ihtiyaç duyarlar. Bazı çam ağaçları sadece kocaman bir yangından sonra tohumlarını bırakırlar; kozalakları ve tohumları açması için ısıya ihtiyaçları olur.

Bazı sualtı bitkileri gıdalarını sudan alırlar, ve gün ışığı bulunmadan hayatta kalabilirler. Hidroponik gelişmede, bitkiler toprak yerine sadece suda yetişirler ve kök gelişmesini analiz edebilirsiniz. Suyun gerekli gıdaları içermesi gerekir, ya da gelişmesi için gerekli bitki besini sonradan bulundurulabilir.

Bitkilerin nasıl büyüdüğü sorusuna yanıtlamak için, yayılmalarını gözlemlemelisiniz. Bazı bitkiler hem dişi hem de erkek organlara sahiptir, bazıları değildir, ama hepsi de döllenme ve tozlaşma için rüzgara, havaya, hayvanlara, arılara ve böcekler ile ilişkilidirler. Diğerleri tohumlar ve yumrular yollar veya çiçek soğanı, maceracı goncalar yollarlar ve bunlar toprakta yeni yerlere yeni bitkileri gönderirler. Insanlar da bitkileri aşılayarak çapraz türleme ve eski bitkilerin yeniden gelişmesi durumunda yardımcı olurlar.

Tohumlar olan bitkiler, bir besin stoğuna ve yavru bitki embriyosuna sahip minik paketler oluştururlar (tohum), döllenmiş yumurta gibidir, ve tohumun üzerinde koruyucu bir tabaka bulunur. Tozlaşma esnasında döllendiğinde, çiçek öldükten sonra tohum büyümeye başlar. Çiçek, döllenme için gerekli erkek ve/veya dişi organları bünyesinde vardır. Bu da tohum veya tohum içeren meyve olur.

Tohum toprağa düşer ve tohum kabuğu filizlenme için dip ve dip saçakları tarafından yeterince açılıncaya kadar nemle yumuşama sürecine girer, bitkinin tepesi ısı ve ışığa doğru gelişmeye başlar. Buna tohumlanan bitki denir. Kökler daha fazla nem keşfedilmek için aşağıyı hedefleyerek, tepe kısmı da besin ve enerji bulabilmek için yukarıyı hedefleyerek gelişir.

Bitki besini sudan ve topraktan alır. Bitkiler besin ve enerjiyi fotosentez yöntemiyle gün ışığından elde ederler ve solunumu da yapraklarını kullanarak yaparlar (ozmos). Gündüz zamanı havadan karbondioksit alırlar ve gece de oksijen gönderirler. Doğru mineralleri topraktan almak bitkiler için mühimdir. Neyse ki, toprak ana birçok konuda olduğu gibi bitki yetişmesinde de fevkalede çalışmaktadır. 

Doğanın mükemmel ve dengede kalması için gerekenleri inceleyip bitkilerin nasıl geliştiği sorusuna cevap verdiğinizde, etkileyici bir düşüncedir, ve mucizevi bir süre zarfıdır.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.